Kalfsvlees rolletjes in witte wijnsaus

Als de slager echt mooi kalfsvlees heeft denk je natuurlijk aan saltimbocca, kalfsvlees ingerold met gerookte ham en salie, afgeblust met marsalawijn. Maar ja, die had ik niet bij de hand. Maar met een uitje en wat halfzoete witte wijn maak je ook een prachtgerecht.

Ingrediënten voor twee personen: 2 kalfsschnitzels, dun gesneden en platgeslagen, 70 gram gerookte ham, 8 blaadjes salie, 1 ui, 1,5 glas witte wijn (moelleux), 20 gram boter of 3 el olie en optioneel: een lepeltje crème fraîche

Voorbereiding
Rol de schnitzels met de ham en salieblaadjes tot rolletjes prik ze vast met coctailprikkers. Bak de rolletjes aan in een koekenpan met wat boter of olie. Zorg dat ze rondom zijn gebakken. Plaats daarna een deksel op de pan en draai het vuur laag. Snijdt de uitjes fijn en voeg wat zout toe. Fruit in een andere pan de uitjes aan en laat deze even garen. Blus af met witte wijn. Als je crème fraîche hebt kan je die toevoegen om de saus wat dikker te maken, maar sla de saus niet dood met een overheersende roomsmaak. Serveren met aardappeltjes of wat groente.