Kalfsschnitzel, gepaneerd

Slagers hebben er nogal eens een handje van om in ruime porties te denken. Toen wij onlangs in Frankrijk vroegen om twee kalfsschnitzels af te snijden leverde dat twee prachtige grote schnitzels op, maar ruim te groot voor Saltimbocca voor twee personen. De helft van de schnitzels hebben we gebruikt om kalfvleesrolletjes in witte wijn te maken. Er bleven twee stukken schnitzel over, groot genoeg voor twee volwaardige gepaneerde kalfsschnitzel.

Ingredienten voor 2 personen: 1 grote kalfsschnitzel (ca 250 gram), 1 ei, paneermeel, peper en zout, en 4 el olie om in te bakken.

Bereiding
Zet het paneermeel klaar in een groot bord of maak het zelf van oud brood en meng eventueel met een snufje peper en zout, Snijd de kalfsschnitzel in tween. Neem een groot bordt, en kluts het ei op het bord. Haal de schnitzel met beide kanten door het geklutste ei en daarna ook met beide kanten door het paneermeel. Als je houdt van een dikke laag paneer kan je dat herhalen. Bakken in een ruime pan met olie tot de panneer licht bruin is en de schnitzel van binnen volledig wit en gaar is.

Serveren:
Opdienen met anchovisjes en kappertjes er op. Als bijgerecht hadden we nog sperziebonen op voorraad.