Koekjes

Mijn grootmoeder bakte koekjes, mijn schoonmoeder bakte koekjes, en mijn oudere buurvrouw serveert steevast nog een koekje bij de koffie.  Koekjes zijn onverminderd populair.

Nu staan tussendoortjes niet hoog op mijn voorkeurslijstje, maar zo nu en dan een koekje valt niet slecht.Je kan in de supermarkt te kust en te keur koekjes kopen van iedere gewenste kwaliteit Maar daar zitten toch vaak wat industrieel ingrediënten in en meestal te veel zout en suiker.  Een zichzelf respecterende de banketbakker heeft een eigen assortiment aan koekjes, die met trots roomboter koekjes worden genoemd. Maar als je die overdaad en zout suiker wilt ontlopen of geen lactose wilt binnenkrijgen moet je wat anders. Zelf koekjes bakken dus En dat is niet zo moeilijk als je denkt.

Hier volgen wat recepten met geen of weinig lactose voor onder meer amaretti (amandelspijskoekjes),cantucini con mandola (koekjes met amandelen) en klassieke roomboterkoekjes