Chocolademousse  met avocado

Chocolademousse is uiterst smakelijk dessert vooral voor liefhebbers van chocolade. Maar meestal zit het vol met melk en eiwitten en niet iedereen is daarvan gediend. Vandaar een recept voor een Vigan chocolademousse op basis van avocado.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:
2 Kleine avocado’s,), 30 gr cacao, 30 g ahornsiroop of honing, het sap van en de rasp van de van Een halve sinaasappel, een snufje zout. 100 g pure chocolade (70% cacao) Gebruik voor de garnering fijngehakte (hazel)noten of gekonfijte zuidvruchten. Zet kleine bakjes neer om de mousse in te serveren.

voorbereiding
Snijdt de avocado doormidden, verwijder de pit, en lepel het vruchtvlees uit de schil en snijdt het vruchtvlees in stukken. Zet de overige ingrediënten klaar.

Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de avocado in stukken gesneden in de leukenmachine. Draai glad, samen  met de honing of de siroop en het snufje zout. Voeg een klein deel van  de het sinaasappelsap toe samen met en de rasp toe en mix opnieuw. Voeg daarna de gesmolten chocolade en mix nogmaals. Pas de consistentie van de mousse aan door nog wat sinaasappelsap en ahornsiroop toe te voegen en zo nodig wat cacao als smaakversterker.

Serveren
Verdeel de mousse over kleine glaasjes of kleine kopjes.  De chocolademousse is een heel machtig nagerecht. Maak daarom de porties niet te groot. Garneer met gehakte noten of zuidvruchten. Laat opstijven alvorens te serveren.

Variaties:
 je kunt ook geklopt eiwit aan de mousse toevoegen op de consistentie te verlagen. Dan is de mousse niet meer Vegan maar bevat nog steeds geen lactose. Je kan de mousse de mousse ook garneren met ananas met kaneel en kardemon smaak.